Google+ Followers

torek, 23. oktober 2018

KAKO RAZVESELITI IN PRESENETITI BLIŽNJE?Zakaj bomo letos kupili bližnjim knjigi Ogenj, rit in kače niso za igrače za darilo ob rojstnem dnevu, za Božička, ob Novem letu ali kar tako?


Morda tudi zato, ker je to knjiga, ki bi jo moral imeti vsak doma na nočni omarici?

''Sanjalo se nam ni, da so naši dedki in babice živeli na takšen način!« so povedali dijaki, ko sta pesnik in profesor Milan Vincetič ter Milena Miklavčič pred polnim razredom zaključila literarno-pogovorno uro o ''starih časih'', o katerih beremo v knjigi Ogenj, rit in kače niso za igrače.

»Marsikje je še zmeraj podobno, pa tega, ker se ne pogovarjamo, ne vemo!« so razmišljale slepe in slabovidne gospe na Okroglem pri Kranju.

»Nikoli si nisem mislila, da mi bo knjiga pomagala pri razumevanju zamer do staršev,« je povedala Jagoda K., ki zaradi težkih razmer otroštvu že leto in pol obiskuje terapevtsko skupino.

»Odgovore na vprašanje, zakaj smo Slovenci polni zamer, zakaj se številni negativni vzorci prenašajo iz generacije v generacijo, najdete zgolj v tej knjigi

»Knjiga ruši tabuje, osvešča in nas nagovarja, naj se o sebi, svojih čustvih in medsebojnih odnosih več pogovarjamo

»Ste vedeli, da sta knjigi (prvi in drugi del) že ves čas- od izida naprej- na prvih mestih po branosti v slovenskih knjižnicah?«


Lahko jo kupite v bližnji knjigarni ali pa naročite preko virtualne naročilnice (s popustom in po želji tudi z avtogramom).NAROČILNICA ZA KNJIGILahko pa pokličite na telefon 064 110 466, če imate še kakšno dodatno željo.

Založba Jutri 2052


2 komentarja: