Google+ Followers

nedelja, 10. junij 2012

prva nagrada v Beltincih

2.      Literarni natečaj DPM Beltinci poezija 2012
Dragi sodelujoči, zahvaljujemo se Vam za poslano pesem. Žal nam je, da se niste udeležili svečane podelitve nagrad, obljubili smo pa, da bomo poročali o rezultatih.
Literarni natečaj se je pričel 10. aprila in zaključil 20. maja. Natečaja se je udeležilo 53 pesnikov iz vseh koncev Slovenije. Strokovna žirija, ki so jo sestavljali pesniki in pisatelji Lučka Zorko Titan, Robert Titan Felix in Denis Škofič, je v vsaki izmed treh kategorij (osnovnošolci do 7. razreda, osnovnošolci od 7. razreda naprej in srednješolci ter mladi po srcu) izbrala tri nagrajence. Na literarni prireditvi, katera je potekala 9. junija v Kulturni dvorani Beltinci, smo tudi javno čestitali vsem nagrajencem v posamezni kategoriji. Dogodek je bil medijsko podprt in generacijsko obarvan, saj spodbujamo medsebojno sodelovanje.

Nagrajenci:
A)    Osnovnošolci do 7. razreda (8 udeležencev)
1.      mesto: Petra Munđar, Osnovna šola Beltinci, pesem Luna pravi
2.      mesto: Reja Žinko, Osnovna šola Janka Ribiča Cezanjevci, pesem Lenoba
3.      mesto: Saša Maučec, Osnovna šola Beltinci, pesem Travnik

B)    Osnovnošolci od 7. razreda naprej in dijaki (6 udeležencev)
1.      mesto: Tina Tratnjek, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, pesem KONEC PRED ZAČETKOM
2.      mesto: Sandra Erpe, Gimnazija Novo mesto, pesem Rosa
3.      mesto: Leja Weindorfer, Osnovna šola I Murska Sobota, pesem OGLEDALO

C)    Mladi po srcu (39 udeležencev)
1.      mesto: Milena Miklavčič, Žiri, pesem Mesena večerja
2.      mesto: Ana Balantič, Idrija, pesem Pomladni mol
3.      mesto: Nina Ditmajer, Slovenska Bistrica, pesem Vrtnar

Zmagovalne pesmi si lahko preberete na naši spletni strani http://www.dpm-beltinci.si/ (ni možen ogled spletne strani z Internet Explorer), prav tako bodo zmagovalne pesmi objavljene v občinskem glasilu Mali Rijtar in na naši Facebook strani http://www.facebook.com/#!/dpm.beltinci.


Z lepimi pozdravi iz Beltincev.
Kaja Cigan, organizatorka projekta
DPM literarni natečajutemeljitev žirantov: 1. mesto: MESENA VEČERJA (avtor: jutri 2052)
Mesena večerja je ganljiva in intimna pesem o minevanju časa in ostajanju vsega človeškega, tudi erosa, ter neutrudni moči živega v nas, ki se noče sprijazniti s tem, da stvari odhajajo. Je tudi pesem o čutni moči spomina. Jezik je bogat, metaforika raznolika, izvirna in dosledno izpeljana ter zaokrožena. Eros je tematiziran zelo drzno, a kljub temu prefinjeno in zastrto, kar kaže na odlično jezikovno veščino. Izmenjevanje daljših in krajših verzov ustvarja v pesmi poseben, melodičen, a kompleksen ritem neenakomernega valovanja, kar je tudi prispodoba za življenjske dogodke. Kljub čustvenosti se popolnoma izogne patetičnosti, uporablja pa tudi široko paleto pesniških sredstev. Zna odpreti temo, orisati vzdušje in zna tudi postaviti piko tako, da osupli obstanemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar