petek, 29. avgust 2014

ogenj, rit in kače so še zmeraj zelo živi in živahni!
 Kljub temu, da moje knjige ''Ogenj, rit in kače niso za igrače'' ni zaslediti na nobeni lestvici t. i. ''najbolj branih knjig'', pa vem, da so v marsikateri knjižnici za njeno izposojo še zmeraj vrste. Sem in tja se kdo čakanja naveliča, me pokliče, se usede v avto in jo pride iskat kar k meni domov.

Tako se je zgodilo tudi včeraj. Z gospo Angelco sva se srečali prvič v življenju, a sva pokramljali, kot bi se poznali že sto let.

Pripovedovala mi je zgodbe svojih starih staršev in staršev, mnoge od njih so bile na las identične tistim, ki so objavljene v knjigi.

Ob takšnih srečanjih sem neizmerno vesela, da mi je uspelo napisati to knjigo.

Vedno bolj spoznavam, da le-ta postaja neke vrste ''odskočna deska'' za boljše razumevanje različnih odtenkov medsebojnih odnosov v katerikoli družini. 


Danes in nekoč.

Ko jo preberejo, pravijo, da pričenjajo razumeti, ob njej padajo različne zamere, ki jih mnogi nosijo v srcu, ker se doma pač niso dovolj pogovarjali in je ostalo marsikaj v odnosu nerazčiščeno.

Za menoj je že več kot 50 literarno –pogovornih večerom po vsej Sloveniji. Prihaja september, ko se bodo le-ti, upam tako, ponovno začeli. Zgodb, ki čakajo, da jim prisluhnem, je še NIČKOLIKO.

Če bo sreča mila, potem bo v letu 2015 o knjigi posnet tudi dokumentarni film....

A počakajmo, preden lahko sto odstotno trdim, da se bo kaj takšnega zgodilo.

Do takrat pa, upam, bom o ognju, riti in kačah lahko pripovedovala še kje, tudi med mladimi po šolah, med starejšimi v domovih za starejše, po knjižnicah ali kar tako, tam, kamor me bodo povabili.

Mislim pa, da nam na druženjih še nikoli ni bilo dolgčas, kajne?

Morda si utegnete vzeti čas in prisluhnete zadnjem pogovoru na radiu Oglnišču?


http://audio.ognjisce.si/oddaje/Petkov_zabavni_vecer

2 komentarja:

  1. Sem zagovornik tega, da je najboljše zdravilo za marsikatero težavo resnica, ki je velokokrat tudi zelo kruta, vendar bolečina, ki jo zada, najhitreje izveni. S tvojo knjigo ti to uspeva, v njej si se lotila teme, o kateri je bilo "prepovedano" govoriti, stvari pa so se dogajale in so bile velikokrat zelo krute, žrtve pa strašno nemočne zato ker je storilce sčitil nepremostljiv zid molka. Še veliko uspeha pri promociji ti želim

    OdgovoriIzbriši
  2. Med redkimi slovenskimi pisateljicami si, ki ste prodrle na sičer majhnem, a izjemno kritičnem bralnem krogu. Kako dober občutek! Kdor ne piše, se mu niti sanja ne, na koliko pasti naleti avtor. Izdaja obsežnega dela z redkimi napakami je garaško delo. Še posebej prozno, ki ga skoraj ni mogoče napisati brez napak. Prava gojišča za škrate so. Naj omenim, da je sporočilna vrednost velika, ne le za današnji, tudi za naslednje rodove. Bralci te sprašujejo, kako izdati samozaložniško knjigo. Tvoji odgovori so povsem realni. Celo za najbolj izkušene pisce. Zaslužek tako pičel, da bi se ga nihče ne lotil brez pravega intuziazma.

    Še naprej ti želim uspešno in izvirnih idej polno delo.
    Irena

    OdgovoriIzbriši