Google+ Followers

petek, 09. junij 2017

Zakaj srečni ljudje tako malo razumejo?!

Zadnja tri leta, kar s svojo knjigo Ogenj, rit in kače niso za igrače obiskujem različne kraje po Sloveniji, ugotavljam, da smo zelo zanimiva dežela ''srečnih ljudi''.
Ne mine dan, da se ne bi našli takšni, ki ne verjamejo, da se lahko ljudem dogajajo tudi grde reči. Spominjajo me na Marijo Antoinetto, ki je dejala:"Če nimajo kruha, naj pač jedo potico." (Qu'ils mangent de la brioche).
Tisti, ki jim je šlo v življenju vse po sreči, tisti, ki niso nikoli doživeli padcev, tisti, ki so bili kar naprej zaviti v vato, zlepa ne razumejo onih drugih, ki jim ni bilo z rožicami postlano. 

To ni mogoče! To se ni dogajalo! 

Ko govorim o preteklosti pa beseda nanese na ženske, ki so nečloveško trpele tudi v najbolj intimnem trenutku svojega življenja, ogorčeno protestirajo:''To ni res, to so laži! Meni je babica pripovedovala čisto drugačne zgodbe! Trdila je tudi, da ji ni bilo hudega!''

Ko beseda nanese na čistočo, predvsem na umivanje, so spet glasni:''Milena- pretiravaš! Pri nas smo imeli kopalnico in smo imeli zmeraj čista ušesa!''
Ko beseda da besedo o dedih in pradedih, ki so radi skakali čez plot in ob tem tudi od lastnih žena zahtevali pokorščino, spet zamahnejo z roko, rekoč:'' Naš ded ni bil takšen.''

Kar z drugimi besedami pomeni: če naš ni bil takšen, tudi drugi niso bili.
Srečni ljudje, zaverovani vase in slepi od lastne sreče, so prepogosto gluhi za težave in tegobe sodobnega človeka. Ne mine teden, da ne bi kdo od teh srečnežev napisal mail, v katerem izraža nevero nad problemi, s katerimi se ubadajo tisti, ki jim v življenju ne gre vse najbolj gladko od rok.

Srečni ljudje na ''slovenski način'' ne morejo dojeti, da ne gre vsem po maslu, tako kot njim. 

Srečni ljudje so zaslepljeni s svojo srečo. Le-ta jim onemogoča, da bi videli svet okoli sebe še v kakšnih drugih, malo manj srečnih barvah.

Srečni ljudje na slovenski način se zmrdujejo nad vsem, kar ni narejeno točno tako, kot oni mislijo, da mora biti.

Srečni ljudje bodo od začudenja skomignili z rameni, ko bodo opazili vaše solze, ter rekli:''Kako čudno se obnašaš! Zakaj se raje ne smejiš, saj sije sonce?''

Srečni ljudje, ki so hkrati brez slabih izkušenj in brez empatije, zlepa ne bodo znali razumeti vašega zlomljenega srca.Ni komentarjev:

Objavite komentar