ponedeljek, 30. januar 2017

NAJBOLJ BRANA KNJIGA 2016

Presrečna sem!
 
Knjiga Ogenj, rit in kače niso za igrače je že tri leta med bralci in v knjižnicah  - ne boste verjeli- še zmeraj med najbolj izposojenimi ter rezerviranimi knjigami za odrasle!

Kako lepo!
Takšne izjemne časti je deležno malokatero knjižno delo!
 NAJBOLJ BRANE KNJIGE - 2016
Hvala vsem, ki jo berete, hvala vsem, ki ste jo kupili.
Hvala vsem, ki zgodbe prenašate na mlade rodove!

Pravijo, da je ta knjiga v slovenskem prostoru, na področju medsebojnih odnosov, naredila pravo malo revolucijo!
Mar ni lepo to slišati?


Ogenj, rit in kače niso za igrače je knjiga, ki mnoge šokira, a jih tudi zdravi. Doživela je že več kot 10 dotisov, z njo pa je Milena gostovala na več kot 410 literarno-pogovornih večerih. Srečanja so prav posebna doživetja, saj nas prepričajo, da vedno novim in novim skrivnostim, ki so bile zamolčane, ni videti konca.


''Stare'' zgodbe nas sicer šokirajo, po drugi strani pa tudi dajejo številne odgovore na vprašanje, zakaj nam podedovani in nerazčiščeni vzorci, ki smo jih nezavedno podedovali od prednikov, še danes grenijo življenje. 


Knjiga Ogenj, rit in kače niso za igrače dobiva tudi ''terapevtsko'' vlogo.
Odprta družba mora slišati tudi tisto, kar se je pometalo pod preprogo.


Knjiga je- tako kaže- v slovenskem in tudi v evropskem prostoru prvi in edini - sicer poljudno napisani - dokument, ki priča o tem, kakšno je bilo intimno življenje naših prednikov v 20. stoletju. Slovenci bi jo morali imeti doma, se o njej pogovarjati, z njeno pomočjo pa tudi prenašati spomine in izkušnje na mlajše generacije.


Janez Trdina, rojen 1930, je o tistih, ki so storili »skrivni greh samooskrumbe«zapisal:»Zapusti jih spomin, zdrava pamet gine, gubi se volja in veselje do učenja, do vsakega resnega dela. Truplo zelene mladosti. Upadejo mu lica, zatemne oči, rast zastane, tresoča se roka in noga kaže grešnika vsakem sosedu
Časi se do danes niso dosti spremenili. Na Mileno Miklavčič, ki nas razveseljuje, šokira in preseneča z zgodbami, ki jih pozna le ona, nekateri še zmeraj gledajo na podoben način, kot je pisal Trdina, prepričani, da je človekov intima nekaj, o čemer se ne bi smelo ne govoriti ne razpredati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar