sreda, 29. julij 2015

Knjiga, ki je ves čas izposojena!
Knjižnica Otona Župančiča

Anton Brlan, bibliotekar v Knjižnici Otona Župančiča: Še Bill Gates je rekel, da vse, kar presega tri strani, bere na papirju.Beremo slovenske avtorje tudi sicer radi ali samo tiste nagrajene?
Brez reklame ni nič. Najbolje, kar se lahko avtorju zgodi, je, da se pojavi v Književnih listih, Bukli in drugih medijih. Če nekdo izda knjigo v samozaložbi, je precej manj opazen. Vse pa je odvisno tudi od tega, za kakšno delo gre. Zanimiv primer je knjiga Ogenj, rit in kače niso za igrače (knjiga o spolnosti, higieni in prehranjevanju Slovencev v preteklosti, op. p.), ki je ves čas izposojena. Če je tema žgečkljiva, hitreje doseže bralce.Intervju si preberite sami.

 https://www.dnevnik.si/1042717699/ljudje/anton-brlan-bibliotekar-v-knjiznici-otona-zupancica-se-bill-gates-je-rekel-da-vse-kar-presega-tri-strani-bere-na-papirju-
2 komentarja:

 1. Različni komentatorji so ''opazili'' tudi TV Oddajo, v katero me je povabila Zvezdana Mlakar:

  http://www.primorske.si/Mnenja/TVodnik/Zvezdanina-ponudba-premislekov

  Podobno pretresljiva je bila druga oddaja, v kateri se je pogovarjala s Salome. Nekoč moškim, danes žensko. Pa tretja, v kateri je gostila Mileno Miklavčič, avtorico knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače: Kako so seksali in rojevali pred sto leti. Govorili sta o temi, o kateri malo, če sploh kaj, danes vemo. No, v zadnji oddaji pa se je Zvezdana Mlakar z Anžetom Šuštarjem in Alenko Gotar spraševala o naših dvojnih merilih, kadar sta v partnerstvu starejši moški in rosno mlada ženska ali obratno, kakor je to v njunem primeru.

  OdgovoriIzbriši
 2. https://www.youtube.com/watch?v=cz19mIVoA9U

  http://ava.rtvslo.si/predvajaj/milena-miklavcic/ava2.174346021/

  https://dijaskidom.wordpress.com/pravlice/

  OdgovoriIzbriši